Je Verblijfplaats

Ons standaard aanbod gaat uit van overnachtingen in kleine maar comfortabele lokale hotelletjes, in het familiehuis in Endallah, in missieposten met gastenkamers of in tentjes tijdens de safari. Maar voor wie liever wat luxueuzer reist, boeken we graag een lodge tegen meerkost.

Je verblijfplaats in Endallah is het huis van een gewone Tanzaniaanse familie. Het is zeker geen luxehotel, maar beschikt over al het nodige basiscomfort: een douche (koud water), westerse toiletten, bedden met muskietennetten, een kleine opbergkast, een beetje licht ’s avonds (generator) en lekkere huisbereide maaltijden. Ook je vuile was kan gedaan worden indien gewenst. Het is mogelijk dat er een gebrek aan water is, vooral dan aan het einde van het droge seizoen. Maar de huisbewoners zullen steeds alles in het werk stellen om een oplossing te bedenken. Elektriciteit wordt geproduceerd via een zonnepaneel of via een kleine generator, wat volstaat om bijvoorbeeld batterijen op te laden.

Onderweg proberen we gebruik te maken van kleine Tanzaniaanse hotelletjes. Ze zijn doorgaans een stuk goedkoper en charmanter dan de grote toeristenhotels. Bovendien zijn ze een goede bron voor lokaal nieuws en leveren ze ons vaak prima tips op voor uitstapjes ter plaatse. We werken enkel met hotelletjes die veilig zijn en het nodige comfort bieden. Door de jaren heen hebben we een mooi netwerk aan lokale adresjes opgebouwd.

In de parken kan men kiezen tussen een verblijf in lodges of in tentjes. Kamperen is uiteraard de goedkoopste optie. De letterlijk ‘wilde’ nachten geven bovendien wat extra cachet aan je avontuur. Voor wie de voorkeur geeft aan baksteen, boeken we graag één of meerdere lodge-overnachtingen. De meeste lodges zijn schitterend gelegen, maar dat vertaalt zich ook in de prijs. In de Ngrorongoro Conservation Area hebben we ons eigen speciale adresje. Het ligt een beetje afgelegen, maar dat maakt juist de charme. Als het weer het toelaat, vertrekt van hier de zonder enige twijfel mooiste en minst gebezigde route naar de Serengeti. Al het wild voor jou alleen, het echte ‘Out of Africa’ dus.