Je profiel

We verwelkomen graag iedereen, zwart en wit, excentriek en doordeweeks, jong en oud, hetero en homo… Niettemin houdt ons concept, dat gasten ertoe aanzet om het echte dorpsleven te proeven en zich onder te dompelen in een Tanzaniaanse familie, in dat wellicht niet iedereen houdt van deze manier van reizen. Om ontgoochelingen en frustraties te voorkomen, klaren we dan ook graag een aantal dingen uit.

- Een open geest: Bereid je erop voor om dorpsbewoners te ontmoeten die geen deel uitmaken van het ‘toeristische circuit’: de intelligenten en weldoorvoeden, maar ook de arme sloebers en de zieken. Hou er rekening mee dat je in Afrika bent en dat een offroad safari verrassingen inhoudt. We vliegen je niet van de ene luxe lodge naar de andere en de Tanzanianen die je ontmoet, zullen dus niet allen barman of ober zijn. We bieden je daarentegen het echte leven aan en hopen dat je ervan houdt zoals het is. Voor diegenen die bereid zijn om ervoor open te staan, zal het echte Tanzania een onvergetelijke belevenis zijn.

- Fit en gezond: We verwelkomen alle leeftijdscategorieën zolang je maar actief en jong van geest bent. Sommige wandelingen vereisen een relatief goede conditie, maar de meeste zijn haalbaar voor elke doorsnee mens. Wie zich een dagje minder voelt kan het rustig aan doen en wat luieren in de tuin. De safari’s zijn voor iedereen haalbaar.

-Kamperen of niet: Tijdens de meeste van onze safari’s kan er op een bepaald punt gekampeerd worden in tenten. Indien gewenst, kan de tent echter vervangen worden door een lodge (aan meerprijs).

- Toegankelijkheid: De Tanzaniaanse ondergrond is hobbelig en rotsachtig en zelden vlak, waardoor een safari voor mensen die slecht te been zijn of in een rolstoel zitten geenszins evident is. Met een sterk aangepast programma, veel steun en volharding is echter alles mogelijk.

- Met of zonder kinderen: Families met kinderen zijn welkom! De kinderen zullen een geweldige tijd hebben in Endallah en er een nieuwe wereld ontdekken. Lange jeepritten kunnen wel eens vervelend zijn voor kinderen, maar doorgaans is er voldoende te zien om hen te entertainen. We maken indien gewenst graag een speciaal familieprogramma dat aan jullie wensen voldoet.

- Relaxed: Je bent in Afrika. De dingen gaan er een beetje trager, dus doe het zelf ook een beetje rustiger aan. Geniet van een schitterende zonsondergang, het dagelijkse leven of een prachtige gekleurd vogeltje in plaats van je druk te maken over vertrektijden of een platte band. We doen wat we kunnen om zo weinig mogelijk oponthoud op te lopen, maar sommige dingen gebeuren nu eenmaal.

- Geïnteresseerd: We organiseren culturele safari’s. Je zal heel veel tijd doorbrengen in enkele van de mooiste wildparken op aarde, maar je zal meestal ook lokale stammen bezoeken, informatie oppikken over hun leefgewoonten, en natuurwandelingen maken. Richt je dus alsjeblief niet alleen op wilde dieren. Tanzania biedt een enorme variatie aan wilde dieren, maar herbergt ook een schitterend cultureel patrimonium. Het zou zonde zijn om dat laatste aan je voorbij te laten gaan.

- Geen Crocodile Dundees: We organiseren offroad safari’s die je zullen leiden naar plaatsen waar de doorsnee toerist niet komt. Je hoeft echter geen Crocodile Dundee te zijn om onze safari’s te overleven. Je krijgt gebotteld water te drinken, degelijk eten, een bijna dagelijkse douche en er hoeven geen wilde dieren gedood te worden om je overlevingskansen gaaf te houden. De wegen mogen dan wel ruig zijn, maar onze safari’s zijn dat niet. Panikeer dus niet indien je geen overlevingspakketten mee hebt of geen Rambo-mes aan je riem hebt bengelen. Je zal het prima stellen zonder!