Je budget

Goedkope safari’s bestaan niet. Tanzania is ver – en een duur vliegtuigticket - van huis en de wildparken zijn - zoals eender waar – duur. Verder zijn de wegen zo slecht en de signalisatie zo miserabel dat het zelf huren van wagen geen optie is. Dit alles betekent echter niet dat een safari niet goedkoper kan dan aan 3000 dollar per persoon, zoals de meeste websites en brochures doen uitschijnen. Er bestaan verschillende manieren om de kosten een beetje te drukken en ze houden niet noodzakelijk in dat je aan kwaliteit inboet.

Lokale mensen inschakelen bijvoorbeeld (Heb je echt een blanke jager nodig als gids wanneer een lokale gids die in de regio opgroeide het minstens even goed doet?), lokale maaltijden verorberen (Heb je echt kreeft, een uitgelezen wit wijntje en een ijsje als dessert nodig wanneer een eerlijke maaltijd met kip, frietjes en verse groenten het ook doet?) en in lokale hotelletjes slapen (Maken een lederen sofa, een chique bar en een mooi uitgedoste ober je safari zoveel beter?). Dit alles helpt om de kosten van je safari te drukken en de authenticiteit ervan te verhogen.

We willen onze safari’s niet als ‘goedkoop’ omschrijven wanneer een doorsnee familie uit Endallah 8 jaar op het land moet werken om zelfs maar de reiskost van één safariganger te kunnen betalen. We doen echter  wel ons best om onze safari’s tegen een redelijke prijs te organiseren en zelf voldoende over te houden om de kinderen naar school te sturen en de gemeenschap te steunen. Wanneer je dus op zoek bent naar een ‘budget safari’, dan hebben wij wellicht wat je zoekt.