Waterbevoorrading en elektriciteit

Wie niet te gek doet kan tijdig de batterijen van z'n fototoestel opladen en douchen, ondanks het feit dat zowel energie als water in Tanzania geen standaardvoorzieningen zijn. Met het thuisfront bellen is eveneens mogelijk en nog het best in de nationale parken!

Endallah is zeer droog. De rivier staat meestal droog en de waterbevoorrading laat soms te wensen over. Het pijpwater komt uit een bron in Kansay River Forest, op een 50-tal kilometer van Endallah. Endallah was het laatste dorp dat aangesloten werd op de pijpleiding en dus ook het eerste dat zonder water valt als het waterpeil aan de bron te laag staat. De familie doet er alles wat we kunnen om ten allen tijde water te voorzien, maar neem het hen niet al te kwalijk als het eens een dagje niet lukt.

Er is geen stroom in het dorp. Thuis gebruikt de familie een klein zonnepaneel of een generator om ’s avonds licht te maken. Je kan er ook je batterijen opladen.

Bellen kan je bijna overal (al zal je in Endallah en Engare Sero wat meer moeite moeten doen om 'bereik te vinden'). Gebeld worden kan niet in Endallah of Engare Sero tenzij je op voorhand een uur afspreekt en op een plaats met bereik gaat wachten. Overal elders is bellen en gebeld worden geen probleem.