Feedback

Augustus 2016

Endallah Cultural Tours is geen pure commerciële organisatie. Ze bouwen mee aan een betere toekomst voor het dorp. We hebben dit met onze eigen ogen kunnen zien. We hadden gekozen om kennis te maken met de lokale leefgewoontes. We logeerden in een missiepost en bij een familie in Endallah. Dit was een zeer aangename kennismaking met mensen ons op natuurlijke, vriendelijke manier ontvingen. Je voelt je er direct thuis en wordt behandeld als hun familie... Onze gids en chauffeur begeleidde ons op een veilige en vlotte manier door de verschillende Tanzaniaanse landschappen en parken op zoek naar wild. En hebben we wild gezien ! Impala's , gnoes, giraffen , olifanten , buffels ... allen in hun natuurlijke omgeving.

Natuurlijk mogen de hoogtepunten niet vergeten worden. Hoe hij het doet blijft me nog steeds een raadsel, maar met de nodige deskundigheid zorgde de gids ervoor dat we steeds op de eerste rij stonden en oog in oog kwamen te staan met: een jachtluipaard en haar jongen die op jacht vertrekken, een leeuw die zijn vers gevangen prooi aan het verorberen was, een luipaard die ons geduldig ons bespiedde vanuit zijn boom, een dodelijk giftige slang die je beter mijdt en niet te vergeten de honderden gnoes die zich na uren aarzelen zich toch aan de oversteek van de Mara rivier waagden.

E. N.

Juli-augustus 2016

We willen jullie bedanken voor de fijne reis die we konden beleven. Het was een geweldige mix van natuur en cultuur, van meer en minder luxe,... We hebben zoveel gezien! Vake heeft genoten van zijn speciale 80ste verjaardag. Het was fijn om die te kunnen vieren met wat Afrikaanse tradities... Ook voor onze kinderen is dit een echte eye-opener geweest!

H.T.

Juli 2016

We hebben met volle teugen van Tanzania genoten. De kinderen vonden het een droomvakantie. Over onze gids niets anders dan lof. Hij was supervriendelijk, wist overal wat over te vertellen . Hij heeft er mee voor gezorgd dat we onze vakantie nooit gaan vergeten. Eens op Zanzibar misten we hem al...

B.B.

Juli 2016

We hebben Tanzania gezien, gevoeld en beleefd! Elke dag was een bewogen dag. Het programma was allesomvattend: d.w.z. de Big Five, maar ook de bevolking. Graag ook een pluim aan onze gids. Hij was steeds stipt op tijd en deed zijn uiterste best om onze vakantie vlot te laten verlopen.

S.A.

Juni 2016

Ils nous ont amené là où aucun autre 4X4 allaient (ou presque) et nous tombions sur un festin de lions unique que pour nous, ou juste à la bonne place pour voir la promenade des hippos sortant de l'eau juste près la sieste... De plus, ils conduisent de manière sécurisante, ce qui n'est pas fréquent chez certains autre au comportement peu enviable.

Posez-vous juste ces quelques questions : 
- préférez-vous profitez d'un guide ayant de belles valeurs et de bonnes connaissances ?
- préférez-vous avoir un guide qui vous conduise de manière sécurisante et qui vous laisse le temps d'observer le monde animal et végétal ?
- profiterez-vous mieux de guides ayant beaucoup d'humour ?
- et profiterez-vous plus encore de vos activités si vous passez un moment inoubliable au sein d'une communauté?

T. R.

Augustus 2015

Het was in 1 woord geweldig! We vonden we de variatie tussen de safari parken en het lokale leven super.  Dat laatste bezorgde ons echt een blik op het leven van de gewone Tanzaniaan.  Onze gids was er ééntje uit de duizend, het contact met hem was superfijn, hij was op ons lijf geschreven.  Hij zorgde er o.a. voor dat onze jongste zoon Simon een voetbal match kon spelen bij het lokale team van Endallah.  


Na afloop van de tour kwamen we verschillende andere toeristen tegen die een klassieke safari boekten, we hebben hen telkens enthousiast verteld over onze safari die duidelijk anders was.
Zou het geen idee zijn om te proberen een plaatsje in de Lonely Planet te veroveren?  Want jullie aanbod blijkt toch behoorlijk uniek te zijn.

 

A. V. E.

Juli 2015

We wilden even laten weten dat we een 'superformidastische' vakantie hebben gehad in Tanzania, waarvoor onze hartelijke dank. Het was een goede mix van basic en comfort, een mix van prachtige
landschappen en dieren, een mix van 'autozitten' en wandelen...

Kortom een vakantie met een perfecte balans tussen al het moois wat Tanzania te bieden heeft, begeleid door geweldige mensen. Een pluim voor de gids, de koks en onze wandelgids!

M.S.

Juli 2015

We hebben een schitterende reis hebben gehad!!! Het was een geweldige ervaring, ook voor de kinderen. Het programma was perfect en we hebben genoten van het fijne gezelschap van John en de andere medewerkers van Endallah Cultural Tours.

M. B.

Juli 2014

We zouden zo terug vertrekken... We genoten van de perfecte combinatie van game driving en de kennismaking met Endallah , de Masaai , het leven in de dorpjes, de scholen en de missiepost Endulen...

D. F.

April 2014

Het was een geweldige reis en vooral ervaring. Bedankt om dit te organiseren voor ons. We gaan zeker nog eens terug. Thomas was een schitterende gids en reisgezel en ik had de indruk dat hij zich ook goed geamuseerd heeft. Onze lijst van gedetermineerde vogelsoorten telde 330 soorten. Maar op basis van de foto's komen er zeker nog een aantal bij.

D. O.

Augustus 2014

It was just fantastic! One of the most beautiful countries I ever visited!

G. G.

Augustus 2014

Het was een geweldige reis: de eilanden (begin en einde), de natuur, de safari's, de lodges, de dieren, prachtig en indrukwekkend continent! Maar wat de grootste indruk heeft nagelaten, waren zonder enige twijfel de mensen en de vaak penibele omstandigheden waarin ze leven. Vooral het voorrecht om in Endallah opgenomen te worden in de huiselijkheid van John & co en in het dagelijkse leven van de lokale gemeenschap, zal nog lang in onze hoofden blijven hangen.

J. T.

Mei 2014

Ik wil jullie graag bedanken voor alle regelingen voor onze reis in Tanzania. Het was een fantastische ervaring en ik heb er enorm van genoten. We hebben zoveel bijzondere mensen ontmoet en John was de beste en een erg grote hulp om alles geregeld te krijgen. 

W. D.V.

September 2014

Alles prima verlopen en hebben we een leuke tijd gehad in Tanzania.De uitgestippelde route was ideaal :  opbouwend, met climax naar het einde toe met Serengeti en Tarangire. Tarangire park is een aanrader, zeker in dit droge seizoen ...  veel gezien,  naast uiteraard de vele gnoes, zebras, olifanten en antilopen toch ook heel wat leeuwen (zelfs de boomklimmende leeuwen aan de Silale swamp) en prachtige beelden van een moeder cheetah met haar jong bij een pas gevelde impala.

A. D.G.

Juli 2014

Onze vakantie in Tanzania met Endallah Cultural Tours was gewoonweg super! Het programma was een evenwichtig gevarieerd geheel van parken, cultuur, en een klein beetje pole pole ;-) Ook een enorme levenservaring voor de kinderen die mee waren.

We waren ook onder de indruk van het project in Endallah en zouden graag ons steentje bijdragen als er nog initiatieven zijn;

J. M.

Juli 2014

We hebben een schitterend verblijf gehad , zowel te Endallah als onderweg. De mensen waren steeds ontzettend enthousiast om ons te ontmoeten: in het gasthuis , het dispensarium , de kerk , het dorp , de school , ...Hier hebben we ongelooflijk van genoten , onder de schitterende begeleiding van Thomas en Agape. De natuur spreekt voor zichzelf : super !

G. L.

January 2014

Everything in our safari was perfect. Thomas and Paul were the best guides we could have and all of us have lived a very interesting and amazing experience.I can assure you we are very happy with the decision made going with Endallah Cultural Tours and I want to transmit that I will recommend your services to everyone that think at going to Tanzania. 

As said, the drivers were very kind and we are really glad to have done the Safari with them, Thomas with his good humor and audacy and Paul with his courtesy and wisdom. 

I also want to thank you for all the services provided.

J. O.

September 2012

I have just spent 4 weeks with Endallah Cultural Tours and I have been very impressed. They are very good and highly professional. They are also relatively a LOT cheaper than the other agents I have found on the market, and offer unique tours in the smaller villages of Tanzania.
They are also very good when it comes to responsible traveling. Part of their profit is spent on schools and dispensaries. Their staff are all locals.
I am personally convinced that the Endallah Cultural Tours concept is a great one and that there is a market for it. The few easily identified travel agents in East Africa are all top-end and very expensive. This currently leaves the average ill-informed traveller with no other choice but to backpack. ECT is an intermediate solution that many are waiting for. This coupled with the great sites around Endallah and the opportunity to do real cultural/community tourism... you are spot on and have a really good concept.

M. S.